UTRECHT - De Salon van Weleer aan de Oudegracht 290 presenteert op vrijdag 23 december om 20.00 uur en maandag 26 december om 16.30 uur in hun knusse werfkelder een voorleesvoorstelling van ‘Utrechtse verhalen met kerst’, gratis toegankelijk, inclusief een kopje geurige thee of verse koffie.


Wie eens iets anders wil doen rond Kerstmis, naast het bezoeken van de Nachtmis, het Kerstoratorium of een meubelboulevard, kan daarvoor terecht in de ouderwets moderne werfkelder van de Salon van Weleer, die voor de gelegenheid in uitbundige kerstsfeer is omgetoverd.

Na de succesvolle voorleesvoorstellingen rond Utrechtse volksverhalen, het boekje ‘Kort’ van Gert van Veen of de door hem geschreven Utrechtse griezelverhalen op Halloween in de voorstelling ‘Hallo Ween’, is het nu tijd voor ‘Utrechtse verhalen met Kerst’. Wederom voorgelezen door rasverteller Frans de Wit en wederom van de hand van de huisschrijver van de Salon, Gert van Veen. Dat Frans de Wit een publiek kan boeien met alleen zijn stem is hierbij meer dan duidelijk gebleken. Naast de sfeervolle verhalen worden ook enkele in 19e -eeuwse stijl geschreven gedichten voorgedragen, het geheel begeleid door toepasselijke filmbeelden op een groot scherm. Een lekkere kop thee, koffie of chocolademelk maken het genoeglijke samenzijn rond de kerstboom helemaal af.

De toegang is gratis, inclusief koffie, thee of chocolademelk, maar reserveren wordt aangeraden. Bel naar: 06-45355966/ 030-2102636. Of stuur een e-mail naar: info@salonvanweleer.nl. Voor wie een welkome donatie wil doen, is er een QR-code, waarmee u alle verhalen en gedichten als boekje kunt downloaden. Hoe leuk is dat!

Meer informatie over ‘Utrechtse verhalen met Kerst’ is te vinden op: https://salonvanweleer.nl/utrechtsekerstverhalen.html

Salon van Weleer
Oudegracht 290 (werfkelder)
3511 NX Utrecht