UTRECHT - Psychologie op Facebook, kan dat? Natuurlijk, zeggen de medewerkers van de Salon van Weleer, die de afgelopen jaren al vele infotainmentvoorstellingen maakten waarin moeilijke onderwerpen niet werden geschuwd. Integendeel, zij weten deze juist iedere keer in een vrolijk jasje van amusement te verpakken, zodat je naast vermaakt worden ook nog iets leert. Hoe makkelijk is dat! Dit keer maken zij vijf uitzendingen over psychologische onderwerpen waar eenieder van ons mee te maken heeft. De eerste uitzending is op zondag 30 januari om 19.30 uur en te zien op Facebook.


In de show komen diverse onderwerpen uit de psychologie aan bod. Thema’s als: ben ik gehoorzaam? Meegaand? Een groepsmens? Wil ik wel aan de verwachtingen voldoen? Wat vind ik van mijn uiterlijke verschijning? Tijdens de uitzending wordt dieper ingegaan op wat bijvoorbeeld gehoorzaamheid nu is. Hoe werkt het? Waarom of wanneer zijn we gehoorzaam? Of kies je er liever voor om ondeugend te zijn? Iedere week duikt een speciale gast in het onderwerp en laat zijn of haar licht erop schijnen. Daarnaast zijn er ook verschillende terugkerende rubrieken met tips, experimenten, ‘quick fixes’ voor lastige vraagstukken als: hoe val je snel in slaap wanneer je die maar niet kunt vatten? En er is een heuse liefdesrubriek met relatietips!

De presentatie is in handen van de doorgewinterde oudgediende Serge Brink en zijn charmante assistente Helga ‘psycho’ Cremers. Zij worden hierin bijgestaan door een 5-koppig panel dat zich verdiept heeft in de onderwerpen. ‘De Psychosophistical Show’ is ouderwets modern amusement, waar je niet alleen iets van opsteekt, maar ook meteen iets mee kunt in je dagelijks leven!

De eerste uitzending is op zondag 30 januari om 19.30 uur te zien op de Facebookpagina van de Salon van Weleer via deze link: https://www.facebook.com/SalonvanWeleer