UTRECHT - Nadat haar track 'Gebruiksaanwjzing' eerder dit jaar viral ging en miljoenen keren werd beluisterd, keert de Utrechtse songwriter en zangeres Amina op 11 augustus terug met haar nieuwe single '1000 Kansen', een nummer waarin ze de echtheid van een imperfecte langeafstandsrelatie bezingt.


Amina geldt al langere tijd als een van de Nederlandse talenten om in de gaten te houden.

Haar liedjes zijn de opgepikt van 3FM tot Radio Veronica en van NPO1 tot ZappLive, ze trad op in voorprogramma's van Meau en Roxeanne Hazes, deed een duet met Ruben Annink, stond afgelopen januari op Eurosonic Noorderslag als een van dé talenten voor 2023 en verzorgt dit jaar het voorprogramma van Maan.

1000 Kansen

Met haar nieuwe single '1000 kansen' dat weer op een speelse manier tussen hiphop en pop balanceert, viert de 22-jarige Amina de imperfectie van de mens. De single vertelt het verhaal van een lange afstandsrelatie waarvan veel mensen zouden zeggen dat deze 'imperfect' is, maar waarin echte liefde triomfeert. "Een liefdesverklaring met een schop onder je kont", aldus Amina, die in het nummer zingt 'als jij een fout was, dan wel m'n beste'. "Een nummer waarbij ik mijn vriend wilde duidelijk maken dat niemand me zo gelukkig maakt als hij en hij zich geen zorgen hoeft te maken."

Doorbraak

De doorbraak kwam vorig jaar uit een onverwachte hoek. Jungkook, een van de zangers van wereldberoemde K-pop sensatie BTS, deed een livestream en draaide daarin haar nummer ' Gebruiksaanwijzing'. Het nummer ging daarna direct viral en werd in no-time meer dan een miljoen keer gestreamd.

De nieuwe single '1000 Kansen' verschijnt op 4 augustus en is een voorloper van Amina's

debuutalbum, waar ze momenteel hard aan werkt en die voor release in 2024 gepland staat.

Instagram: https://www.instagram.com/ditisamina/

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC3vhvf5YPsr2ePJD3KLkLtQ

TikTok: https://www.tiktok.com/@ditisamina?is_from_webapp=1&sender_device=pc