UTRECHT - Wil je je nagels laten lakken of nieuwe kunstnagels aan laten brengen? In de provincie Utrecht kun je dan het beste naar Art of Beauty by Julia in Nieuwegein. Dit is namelijk de best beoordeelde nagelstudio van de provincie. Dit blijkt uit onderzoek van thuisstudieplatform Laudius, dat de beoordelingen van meer dan 3.000 Nederlandse nagelstudio’s op Google Maps onder de loep nam.

Art of Beauty by Julia scoort het beste vanwege de hoge beoordeling van 4,8 sterren in combinatie met het hoogste aantal reviews (256). Ook Le Oriental Wellness Center in Utrecht doet het goed. De top 5 beste nagelsalons in de provincie is als volgt:

  1. Art of Beauty by Julia in Nieuwegein - 4,8 sterren o.b.v. 256 reviews

  2. Le Oriental Wellness Center in Utrecht - 4,5 sterren o.b.v. 248 reviews

  3. The Happy Toko in Utrecht - 5 sterren o.b.v. 123 reviews

  4. Nagelstyliste DK Nails Nieuwegein in Nieuwegein - 4,9 sterren o.b.v. 115 reviews

  5. Kelly Nagelstudio in Utrecht - 4,9 sterren o.b.v. 101 reviews

Gemiddeld 4,1 sterren voor Utrechtse nagelstudio’s

Nagelstudio’s in ons land worden over het algemeen vrij goed beoordeeld, zij krijgen namelijk 4,2 van de 5 sterren. Gemiddeld krijgt een Utrechtse nagelsalon een iets lagere score bij een review: 4,1 sterren. Flevolandse nagelsalons krijgen met 4,4 sterren de beste beoordelingen en in Friesland scoren ze het laagst (3,9 sterren).

Relatief weinig nagelstudio’s in Utrecht

In Utrecht kun je redelijk makkelijk terecht bij een nagelstudio om de hoek. Gemiddeld zijn er in de provincie 1,7 salons per 10.000 inwoners, hetzelfde als het gemiddelde van heel Nederland. Enkel in Noord-Holland en Zuid-Holland zijn minder nagelsalons.

In Montfoort kunnen inwoners juist wel op veel plekken terecht om hun nagels te laten doen: hier zijn maar liefst 7,2 salons per 10.000 inwoners. Ook in Eemnes kunnen inwoners met gemak een nagelstudio vinden (6,3 salons). Vijfheerenlanden telt juist de minste nagelstudio’s: 0,5 per 10.000 inwoners.

Benieuwd hoe het zit met nagelstudio’s in jouw regio? Dit kun je vinden op deze onderzoekspagina.