UTRECHT - Met het boek 'SCHULD(ig)' komt er een einde aan de serie boeken rond de Utrechtse politie-inspecteur Harrie van der Voort. Begonnen met enkele zaken op het vakantie-eiland Ameland, speelden de laatste avonturen zich af in het centrum van Utrecht, rond de Oudegracht en de Dom. In de loop van de reeks is Harry tot rust gekomen, mede dankzij zijn man, rechercheur Mathijs Kosters. Desondanks blijft hij even meedogenloos in zijn handelen.


In dit afsluitende boek wordt de jacht geopend op Russische terroristische cellen die in Utrecht actief gaan worden. In een poging in zo'n cel te infiltreren wordt Harry geronseld door een Nederlandse veiligheidsdienst. Niet vrijwillig, maar de dienst weet zaken van hem die beter verborgen kunnen blijven. Harrie blijft op zijn hoede; een dubbelspel is tenslotte nooit ver weg en als politieman is hij vervangbaar. Niet makkelijk, maar desalniettemin: vervangbaar.

Dan wordt er een reeks aanslagen gepleegd. Om te beginnen op het Centraal Station. Zoals gewoonlijk in de boeken van Gert van Veen, wordt die met uiterste precisie en filmisch verbeeld beschreven. Alsof je er zelf bij bent en maar net aan de ramp weet te ontkomen. Het vervolg is een kat-en-muisspel tussen Harrie en de veiligheidsdienst, tot groot onbegrip van zijn man, diens ouders en zijn collega's.

Ook dit boek komt weer tot een bloedstollend en enerverend onverwacht einde, waarbij het tot op de laatste bladzijde onduidelijk blijft wie wie misleid heeft. Een heerlijk spannend boek!

Zoals altijd is er ook weer een rijk gevulde website met speciale downloads en door de schrijver gecomponeerde leesmuziek, wat het lezen een extra dimensie geeft.

https://salonvanweleer.nl/schuldig/