UTRECHT - Elektrisch rijden is de toekomst voor onze mobiele maatschappij. Zie jij jezelf al in een elektrische auto in de file staan op de Nederlandse snelweg op weg naar je werk? Of op vakantie gaan naar Duitsland in jouw elektrische auto? In dit artikel willen we je een aantal redenen geven waarom het rijden met een elektrische auto de toekomst is, waarom het voordelig is en waarom het goed is dat ons nationale wagenpark wordt vervangen.


1 – Goed voor het klimaat

We hebben in Nederland een stikstofprobleem en moeten ook onze CO2-uitstoot nog verminderen. Dat betekent dat we aan de slag moeten met elkaar om ons land klimaatneutraal te maken. We willen toch dat onze planeet wordt doorgegeven aan onze kinderen op een verantwoorde manier en niet zodat we nog eeuwen moeten betalen voor onze problemen.

Naast globale en mondiale problemen, zorgt een elektrisch wagenpark ervoor dat Nederlandse binnensteden leefbaarder worden – de lucht wordt veel schoner en er is geen geluidsoverlast.

2 – Flink goedkoper

Ga eens aan je bureau zitten en bereken het eens – is een elektrische auto nou echt zo veel duurder als je altijd hebt gedacht of is een benzineauto de duurdere optie? Wij zijn ervan overtuigd dat het antwoord je zal verbazen. Misschien is de aanschaf van een EV dan wel wat duurder, het feit dat je voor elektriciteit niet zo veel kwijt bent en het feit dat je qua onderhoud veel minder kwijt bent, zorgt ervoor dat je onderaan de streep veel minder betaalt voor een e-auto.

3 – Een e-auto kun je overal laden

Ons land kent steeds meer laadplekken. Het is het doel van onze overheid om het netwerk uit te breiden, zodat er genoeg plekken zijn als iedereen een elektrische auto gaat rijden. Er zijn zelfs websites tegenwoordig waar je jouw route in kunt vullen en precies kunt zien waar je laadpalen Utrecht kunt vinden als je in die stad bent, bijvoorbeeld. Het is steeds makkelijker, sneller en simpeler om je auto op te laden.

4 – Een e-auto wordt verplicht

Het was onlangs in het nieuws dat de Europese Unie heeft besloten dat er binnen de unie geen benzine-, gas- of dieselauto’s meer mogen worden verkocht na het jaar 2035. Dat betekent dat we er binnenkort toch aan moeten gaan. Nog 12 jaar en het enige wat je nieuw kunt kopen bij de dealer, zijn elektrische auto’s. Dat heeft nogal wat voeten in aarde en het is goed om nu al over te stappen, zodat je niet tegen die tijd nog in de rij moet staan wachten.

5 – Zelf opladen

Steeds vaker hebben mensen in Nederland zonnepanelen op hun dak . Het is dus steeds makkelijker om je eigen auto op te laden, ook thuis. Dat kun je bij een benzineauto natuurlijk niet voor denkbaar houden, maar het thuis gratis opladen van je eigen auto is anno 2023 heel goed mogelijk.