UTRECHT - Op woensdag 25 juni 2023 is er plaats voor ruim 100 gasten aan de Keti Koti Tafel van Gemeente Utrecht in TivoliVredenburg. Aan de tafel voeren zwarte en witte gasten en deelnemers van alle kleuren daartussenin een dialoog over de sporen van de slavernij en koloniale geschiedenis en de gevolgen die deze in het heden nog hebben. Je kunt je nog voor de dialoogtafel aanmelden.

Hoewel het bewustzijn over de Nederlands koloniale geschiedenis de laatste jaren volop in de aandacht staat, zijn we in het debat over deze kwestie nog maar kort op weg. De gezette 'komma' van de Nederlandse overheid, is niet meer dan een intentie om samen tot een proces van heling te komen. Hiervoor is nodig dat we goed luisteren naar het verhaal van de ander en op zoek naar gaan naar de blinde vlekken bij onszelf. We moeten benoemen hoe de pijn en bitterheid van het verleden, nog steeds doorwerken in onze huidige samenleving. Dit gesprek wordt ook in Utrecht met elkaar gevoerd.

"We moeten de stenen uit het verleden oprapen, omdat anders onze (klein)kinderen erover blijven struikelen." –

De Keti Koti Tafel in TivoliVredenburg
Meld je via deze link aan als je op 25 juni 2023 om 12:30 wilt aanschuiven aan de Keti Koti Tafel in TivoliVredenburg. Het thema is Burgermoed versus stilzwijgen. Deelname is gratis.

Kijk voor meer data en een overzicht van alle Keti Koti Tafels verspreid over het land in onze agenda:

www.ketikotitafel.nl/agenda

Over de Stichting Keti Koti Tafel
Stichting Keti Koti Tafel is in 2012 in het leven geroepen om witte en zwarte Nederlanders en alle kleuren daartussenin door middel van dialoog te betrekken bij de jaarlijkse herdenking van de afschaffing van de slavernij op 1 juli 1863 en de erfenis hiervan. Inmiddels heeft de Stichting Keti Koti Tafel circa 35.000 deelnemers met elkaar in dialoog gebracht in samenwerking met ruim 300 instellingen: musea, kennisinstellingen, overheden maatschappelijke en onderwijsinstellingen, stadsarchieven, kunstinstellingen en bibliotheken.