UTRECHT - Gisteravond betrad een stralende Emma Voerman het podium van Theater De Kikker in Utrecht. Haar theatervoorstelling –‘Onder de radar’- betekende tevens de lancering van haar gelijknamige boek.

Zowel de voorstelling als het boek vertellen het bijzondere verhaal van Emma Voerman die als Jacob Jan Voerman ter wereld kwam. Nu, als Emma Voerman hebben wij te maken met een stralende vrouw die vol in het leven staat, niet langer ‘onder de radar’ vliegt, maar juist het podium pakt. De weg daarheen was er echter een vol hobbels en hindernissen.

Kortom, ‘Onder de radar’ is het bijzondere en indrukwekkende verhaal van een mens die altijd en overal ‘buiten hokjes’ viel maar even zoveel over al die andere mensen die niet in de hokjes passen die ‘wij’ –de massa- hen opleggen.

De theatervoorstelling was niet alleen live te bezoeken, maar ook via livestream te volgen en dat resulteerde in een groot bereik. Niet alleen in Theater De Kikker, maar ook via vele beeldschermen. Het publiek reageerde unaniem enthousiast. Ontroering en humor wisselden elkaar af en veelgehoorde reacties waren dan ook: “Het was mooi en indrukwekkend. We hebben gelachen, waren ontroerd en geraakt” en “Ik heb vanaf het eerste tot het laatste woord geboeid naar je geluisterd. Bravo!”

Ook Voerman zelf was na afloop zeer tevreden: “Theater is helemaal mijn ding. In mijn boek vertel ik mijn verhaal, misschien wel het verhaal van elk buitenbeentje in deze maatschappij. Nu, vanaf het podium, had ik het gevoel het publiek werkelijk te bereiken. Ik deelde mijn ongemak met het hen en zij durfden het aan. Dat voelde ik; het was zó mooi.”

De keuze voor Theater De Kikker was overigens een zeer bewuste keuze. Voerman stond er eerder op het podium. In 2013 speelde zij, toen nog als Jacob Jan, de rol van Emma, zich toen nog niet bewust van het feit dat zij Emma zou worden…

‘Onder de radar’ is inmiddels verkrijgbaar via alle reguliere kanalen, alsmede via https://boeken.cafe/boeken/9789493242258/onder-de-radar/

Emma Voerman is ook in te huren als spreker. Meer informatie en condities zijn te verkrijgen via haar agent, Hanneke Tinor-Centi (htinorcenti@hotmail.com

of 06-46590516).