UTRECHT - Voor het oog van vele supporters boekte De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht een sensationele 3-0 overwinning in de eerste halve finale van de play-offs om het landskampioenschap.

Tegenstander Apollo 8, ruim twee weken geleden gekroond tot bekerkampioen, werd aanvallend en verdedigend overklast. Maar het grootste verschil maakte VV Utrecht vanaf de servicelijn. Met maar liefst 12 aces tegenover slechts 5 fout services werd continu druk gezet op de tegenstander, die daardoor niet in het eigen spel kwam en haar sterke middenas nauwelijks kon gebruiken (25-16, 25-15, 25-20). De hele wedstrijd werd gespeeld met de basis, waarin een hoofdrol was weggelegd voor beide passer/lopers Marly Bak en Christie Wolt (alleen al goed voor 5 aces). Utrecht trad overigens aan zonder Carla Mulli, die afgelopen zondag in de kwartfinale geblesseerd raakte in Assen.

Aanstaande zaterdag 20 april volgt de tweede halve finale. Deze uitwedstrijd begint om 20u in Borne. De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht heeft daarin aan twee sets genoeg om de finale te halen. Dit zou de vijfde (!) finale zijn in drie jaar tijd, na twee bekerfinales, een Supercup en de verloren finale om het landskampioenschap vorig seizoen.